Hard Style Barber

De V-Cut

Traditionele Mohawk

Steeds meer wordt de V-Cut gezien afkomstig uit de Mohawk / Viking warrior stroming. Dit komt waarschijnlijk ook door de populaire series als Games of Thrones en Vikings.  Een hanenkam en een ‘ mohawk’ is niet hezelfde hoewel veel mensen dit wel denken. Een hanenkam, komt meer uit de punker scene waarbij het haar in het midden lang is en recht omhoog wordt gezet. Een mohawk is een strook haar door het midden over een verder kaalgeschoren hoofd waarbij de strook haar veelal niet veel langer is dan een paar centimeter.

De V-Cut is de verdere evolutie van de mohawk. Kort haar bovenop echter ook hoog op de zijkant ook haar. De V-Cut komt uit in een punt achterop het hoofd. Een V-Cut is stoer en stijlvol en krijg ik steeds meer gevraagd door klanten. 

 

V-Cut undercut

De V-Cut is een zachtere variant van de mohawk. (niet te verwarren met de hanenkam zie hierboven)

De V-Cut kan een harde V-Lijn zijn die als grens tussen het haar bovenop en de zijkanten. 

Daarbij wordt de zijkant zeer kort of kaal geschoren voor het effect. In tegenstelling tot de Mohawk blijft er veel meer haar bovenop waardoor de punk feel aanzienlijk minder is. Dit kapsel is uitgesproken en stoer en straalt zekerheid uit.  

Ingeschoren V-Cut

Een variant van de VCut undercut zoals hierboven beschreven is de ingeschoren VCut. 

De V lijn wordt op het mes ingeschoren. Dit is precisie werk. De strakke lijn straalt uit dat je alles onder controle hebt en met lef leeft.

Deze variant gaat meer in de richting van de design cuts.

Tot slot wordt de VCut ook wel afgewisseld met een terug uit de jaren ’80 mullet idee. Het haar achter wordt nog wel kort gehouden maar ten opzichte van de zijkanten blijft het gedekt. 

V-Cut met design

Om de VCut goed te kunnen uitvoeren is ervaring nodig en een barbier met stabiele hand. Het kapsel is niet eenvoudig en kost wat tijd om te zetten.

Elke barbier zal dit kapsel moeten aanpassen aan de vorm van jouw hoofd. 

Welke V je ook kiest, je komt er altijd goed uit te zien! 

Zoals met elk kapsel is uiteindelijk ook de mohawk  en de V-Cut maar net wat je er zelf in ziet. “Past het bij jou?” is de belangrijkste vraag.

Ben je benieuwd of dit ook wat voor jou is, boek een afspraak en spreek het door. 

“Get chopped with style”

Barbier Erwin

KERST! ..... Extra Open

Jazeker! Ook dit jaar zal ik in december in aanloop naar kerst ook overdag open zijn! 

Vanwege mijn reguliere werk weet ik nog niet precies welke dagen dit gaan zijn. Vandaar dat je nu nu nog waarschijnlijk ziet dat je pas in januari terecht kan. 

Goed nieuws! Dat zal niet kloppen! 

Schrijf je in op de last minute spot email lijst en de nieuwsbrief zodat je meteen op de hoogte bent zodra de extra dagen bekend zijn. 

Dit is niet de last minute vrije plaats email: Deze is hier te vinden.